Stichting Vakantiespelen Stede Broec

Speelplezier in jouw vakantie!

Slecht weer, oh oh, wat nu?

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat de dingen niet helemaal lopen zoals gewenst. Zaken als het weer kunnen wij niet beïnvloeden. Wel zijn wij hier natuurlijk op voorbereid. Lees hier wat wij en u kunt doen wanneer het volgende voorkomt:

Regen en onweer

Je kunt alles bedenken, maar het weer heb je niet in de hand. Onze activiteiten zijn zo bedacht dat een beetje regen geen kwaad kan. 
Mocht het echt heel hard gaan regenen, hagelen of onweren en is de activiteit niet meer verantwoord, dan bedenken we een vergelijkbaar alternatief.
Als voorbeeld: in 2015 is groep rood meegegaan met geel naar Naturalis in plaats van het Archeon vanwege noodweer

EHBO

In iedere leidinggroep zit een EHBO’er. Dat is iemand met een diploma of ervaring die de EHBO-trommel beheert. Als er iets gebeurt, kijkt deze leiding naar wat er moet gebeuren. Uiteraard wordt altijd overleg gepleegd met de leiding.

Daarnaast is op elk park een EHBO post aanwezig.

Van alle EHBO-handelingen maakt de EHBO’er in een boekje aantekeningen. Deze aantekeningen worden bij de administratie ingeleverd. Daar wordt gekeken over welke voorvallen er nog even met de ouders/verzorgers moet worden gebeld. Komt uw kind thuis met een pleister of een verhaal waarvan u eigenlijk toch nog meer wilt weten, dan kunt u ons daarover natuurlijk bellen of e-mailen.

Huisarts of ziekenhuis

Het gebeurt gelukkig heel zelden, maar soms is er meer dan een pleister nodig. Op de grotere parken is een uitgebreide EHBO post aanwezig en anders weten wij altijd het dichtsbijzijnde ziekenhuis of huisartsenpost te vinden.

Insectenbeten

Er zijn bomen, dieren, en dus ook insecten in het bos. Ze horen erbij, maar kunnen soms lastig zijn. Muggen, dazen, wespen en teken, uw kind heeft er al veel minder last van als u enige voorzorgsmaatregelen treft.

Wordt uw kind toch gebeten of geprikt: In de EHBO-trommel, die altijd op alle groepen aanwezig is, zitten ook spullen om een insectenbeet te verzorgen. Dat doet de EHBO’er van de groep en die kijkt ook meteen naar wat er misschien nog meer moet gebeuren.

Teken

Over tekenbeten is veel te doen de laatste tijd. Teken komen overal voor, ook in de woonomgeving. Uw kind brengt tijdens de Vakantiespelen soms ook tijd in de natuur door. Ook daar bestaat natuurlijk de kans op een tekenbeet. Maar als een teek binnen 24 uur wordt verwijderd, is de kans heel klein dat er iets aan de hand is. Het is daarom verstandig om uw kind dagelijks te controleren op de aanwezigheid van teken. Kijk met name op plekken als de oksels, liezen en achter de oren.
Constateren wij dat uw kind door een teek is gebeten dan verwijderen wij de teek met een speciale pincet. Om de beet zetten we dan een cirkeltje en daarover zullen we u bellen. U kunt dan zelf in de gaten houden of het beter is om de huisarts er even naar te laten kijken.

Voor nadere informatie kunt u de website van het RIVM bezoeken.

Allergie

Wanneer uw kind overgevoelig is voor bepaalde insectenbeten, medicijnen of voedingsmiddelen kunt u dat melden op het aanmeldformulier. Eventuele medicijnen tegen een allergische reactie kunt u meegeven.

E-mail
Info